Кликнете на кој било град подолу за да ги видите достапните ресурси.

Баклиф

Помош за храна
Светилнички христијански министерства
800 Гранд Авеј.
Баклиф, Тексас
-281 339 3033-
Четврток: од 10 до 2 часот

SNAP (марки за храна)
Здравствен дом во заедницата Баклиф
1136 Гранд Авенија,
Баклиф, ТХК 77518
281.824.1480
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 6 часот

TANF / AFDC
Здравствен дом во заедницата Баклиф
1136 Гранд Авенија,
Баклиф, ТХК 77518
281.824.1480
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 6 часот

SSI
https://www.Ssa.gov/benefits/ssi
--1 800 772 1213-
(Глув или слух) TTY 1-800-325-0778.
Канцеларија за социјално осигурување (најблиску)
2835 Голф Фрви С.
Лига Сити, Тексас, 77573
Канцеларија: 1-866-299-3254
TTY: 1-800-325-0778
Факс: 1-833-902-2584

Medicare / Medicaid
Здравствен дом во заедницата Баклиф
1136 Гранд Авенија,
Баклиф, ТХК 77518
281.824.1480
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 6 часот
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

Чип
Здравствен дом во заедницата Баклиф
1136 Гранд Авенија,
Баклиф, ТХК 77518
281.824.1480
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 6 часот
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905
WIC
UTMB- Лига Сити WIC (најблиска) 1100 Gulf Freeway Suite 108 League City, TX 281-557-9400
Понеделник-вторник: од 9 до 6 часот
Среда-четврток: 8 часот наутро - 5 часот
Петок: 8:3 - XNUMX:XNUMX часот
Финансиски
Светилнички христијански министерства
800 Гранд Авеј.
Баклиф, Тексас
-281 339 3033-
Четврток: од 10 до 2 часот

Дикинсон

Помош за храна
Теренски пристап до жива вера
3700 Deats Rd.
Дикинсон, Тексас
281.309.0799
3-ти вторник: 5 часот - 7 часот
Може да дојде еднаш на секои 30 дена

Центар за социјални услуги МИ Луис
215 ФМ 517 Дикинсон, ТХС 281-543-2043
Вторник-петок: 8:12 - 30:XNUMX часот

SNAP (марки за храна)
Канцеларија за придобивки од HHSC- Танглвуд
215 Tanglewood Drive Dickinson, TX - 77539
-409 945 0317-
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

TANF / AFDC
Канцеларија за придобивки од HHSC- Танглвуд
215 Tanglewood Drive Dickinson, TX - 77539
-409 945 0317-
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

SSI
https://www.Ssa.gov/benefits/ssi
--1 800 772 1213-
(Глув или слух) TTY 1-800-325-0778.
Канцеларија за социјално осигурување (најблиску)
2835 Голф Фрви С.
Лига Сити, Тексас, 77573
Канцеларија: 1-866-299-3254
TTY: 1-800-325-0778
Факс: 1-833-902-2584

Medicare / Medicaid
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

Чип
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

WIC
Клиника Дикинсон
2401 Термини Св,
Дикинсон, ТХС 77539
-281 337 7606-
Понеделник: 8:2 - XNUMX:XNUMX часот
Среда: 8 часот наутро - 7 часот
Четврток: 1:30 - 5 часот

Финансиски
Центар за социјални услуги МИ Луис
215 ФМ 517 Дикинсон, ТХС 281-543-2043
Вторник-петок: 8:12 - 30:XNUMX часот

Френдсвуд

Medicare / Medicaid
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

Чип
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

WIC
Здравствен WIC на UTMB
1100 Персиски залив Fwy # 108,
Лига Сити, ТХК 77573
-281 557 9400-
Понеделник-вторник: од 9 до 6 часот
Среда-четврток: 8 часот наутро - 5 часот
Петок: 8:3 - XNUMX:XNUMX часот

Финансиски
Меѓуверски грижни министерства
Авенија 151 N Park.
Лига Сити, Тексас, 77573
-281 332 3881-
Понеделник-петок: 8:30 - 4:30 часот

Католичката црква Мери Квин
606 Кедрово дрво
Френдсвуд, Тексас
-281 482 1950-
Понеделник-петок: 10 часот наутро - 2 часот

Галвстон

Помош за храна

Куќата на Свети Винсент
2817 Пошта Св.
Галвестон, Тексас
(409)-763 8521
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 3:30 часот

Нашиот дневен леб
2420 Вини Св.
Галвестон, Тексас
(409)-765 6971
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 4 часот

Католички добротворни организации Светилник на надежта
4700 Бродвеј пакет Ф-103
Галвестон, Тексас
409.762.2064

SNAP (марки за храна)
Комисија за здравство и човечки услуги во Тексас
Розенберг 123,
Галвестон, TX 77550
(409)-763 0277
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

Сопствен пазар на земјоделци во Галвестон
1315 21-ви Свети,
Галвестон, TX 77550
832.819.1561
Недела: 9 часот наутро - 1 часот

TANF / AFDC
Комисија за здравство и човечки услуги во Тексас
Розенберг 123,
Галвестон, TX 77550
(409)-763 0277
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

SSI
https://www.Ssa.gov/benefits/ssi
--1 800 772 1213-
(Глув или слух) TTY 1-800-325-0778.
Канцеларија за социјално осигурување (најблиску)
2835 Голф Фрви С.
Лига Сити, Тексас, 77573
Канцеларија: 1-866-299-3254
TTY: 1-800-325-0778
Факс: 1-833-902-2584

Medicare / Medicaid
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

Чип
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

WIC
WIC остров Галвестон
4700 Бродвеј пакет Ф-102 Галвестон, ТХ - 77550 409 763-7207
Вторник: 8 часот наутро до 7 часот четврток: 8 часот наутро петок: 8 часот наутро до 2 часот Четврта сабота во месецот: 8 часот наутро до 2 часот попладне

Финансиски
Куќата на Свети Винсент
2817 Пошта Св.
Галвестон, Тексас
(409)-763 8521
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 3:30 часот

Детскиот центар Inc.
4428 Ave N,
Галвестон, TX 77550
(409)-765 5212
Понеделник, среда, петок: 8 часот наутро - 5 часот
Вторник, четврток: од 8 до 7 часот

Хичкок

Помош за храна
НЕГОВИТЕ министерства
4205 ексон,
Санта Фе, Тексас
409.925.4697
Понеделник, среда, сабота: 9:12 - 45:XNUMX часот

SNAP (марки за храна)
Канцеларија за придобивки од HHSC - Танглвуд (најблизок)
215 Tanglewood Drive Dickinson, TX - 77539
-409 945 0317-
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот
https://www.yourtexasbenefits.com/Learn

TANF / AFDC
Канцеларија за придобивки од HHSC - Танглвуд (најблизок)
215 Tanglewood Drive Dickinson, TX - 77539
-409 945 0317-
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

SSI
https://www.Ssa.gov/benefits/ssi
--1 800 772 1213-
(Глув или слух) TTY 1-800-325-0778.
Канцеларија за социјално осигурување (најблиску)
2835 Голф Фрви С.
Лига Сити, Тексас, 77573
Канцеларија: 1-866-299-3254
TTY: 1-800-325-0778
Факс: 1-833-902-2584

Medicare / Medicaid
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

Чип
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

WIC
Клиника Дикинсон
2401 Термини Св,
Дикинсон, ТХС 77539
-281 337 7606-
Понеделник: 8:2 - XNUMX:XNUMX часот
Среда: 8 часот наутро - 7 часот
Четврток: 1:30 - 5 часот
Здравствен WIC на UTMB
1100 Персиски залив Fwy # 108,
Лига Сити, ТХК 77573
-281 557 9400-
Понеделник-вторник: од 9 до 6 часот
Среда-четврток: 8 часот наутро - 5 часот
Петок: 8:3 - XNUMX:XNUMX часот

Финансиски
Центар за социјални услуги Ми Луис (најблизок)
215 ФМ 517 Дикинсон, ТХС 281-543-2043
Вторник-петок: 8 часот наутро - 12:30 часот

Ла Марке

Помош за храна (најблиско)
Банка за храна во округот Галвестон
624 4-ти Свети Н.
Тексас Сити, ТХ, 77590
409.945.4232
Вторник-четврток: од 9 до 3 часот
Петок: 9:12 - XNUMX:XNUMX часот

Католички добротворни цели
712 5th Ave Северен Тексас Сити, ТХС 77590 409-948-0405
Понеделник - петок: 8 часот наутро - 5 часот

SNAP (марки за храна)
Здравје и човечки услуги во Тексас
2000 Тексас Аве # 900,
Тексас Сити, ТХК 77590
(409)-948 3481
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

TANF / AFDC
Канцеларијата за основни потреби во Тексас Сити
712 5th Avenue
Тексас Сити, Тексас 77590
-409 948 0405-

SSI
https://www.Ssa.gov/benefits/ssi
--1 800 772 1213-
(Глув или слух) TTY 1-800-325-0778.
Канцеларија за социјално осигурување (најблиску)
2835 Голф Фрви С.
Лига Сити, Тексас, 77573
Канцеларија: 1-866-299-3254
TTY: 1-800-325-0778
Факс: 1-833-902-2584

Medicare / Medicaid
Тексас Здравство и хумани услуги 2000 Тексас Авенија # 900, Тексас Сити,
TX, 77590 (409) 945-0317
Понеделник - петок: 8 часот наутро - 5 часот
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

Чип
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

WIC
Тексас Сити WIC 9850-B Емет Еф. Лоури Експресвеј Тексас Сити, Тексас 77591 409.949.3471
Понеделник и петок: 8 часот наутро до 2 часот попладне
Вторник и четврток: од 8 до 7 часот
Среда: 8 до 5 часот
Втора сабота во месецот: 8 до 2 часот

Центар за поддршка на бременост и родителство (Елизабетско место)
714 7-та авенија Н.
Тексас Сити, ТХ, 77590
409.945.2888
Вторник: од 11 до 6 часот
Среда-четврток: 10 часот наутро - 3 часот

Центар за поддршка на бременост во криза
602 6-ти St N,
Тексас Сити, ТХК 77590
409.945.2888

Благослови n Продавница за препродажба на поволни цени
507 6-ти Свети Н.
Тексас Сити, 77590 година
409.771.9511
Среда-сабота: од 12 до 5 часот

Лига Сити

Помош за храна
Меѓуверски грижни министерства
Авенија 151 N Park.
Лига Сити, Тексас, 77573
-281 332 3881-
Понеделник-петок: 8:30 - 4:30 часот

Стилско друштво на пријатели
925 3. Св.
Лига Сити, Тексас, 77573
832.632.2466
Понеделник-сабота: 8 часот наутро - 5 часот
Недела: 9:30 - 12 часот

SNAP (марки за храна)
Канцеларија за придобивки од HHSC - Танглвуд (најблизок)
215 Tanglewood Drive Dickinson, TX - 77539
-409 945 0317-
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

TANF / AFDC
Канцеларија за придобивки од HHSC - Танглвуд (најблизок)
215 Tanglewood Drive Dickinson, TX - 77539
-409 945 0317-
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

SSI
https://www.Ssa.gov/benefits/ssi
--1 800 772 1213-
(Глув или слух) TTY 1-800-325-0778.

Канцеларија за социјално осигурување
2835 Голф Фрви С.
Лига Сити, Тексас, 77573
Канцеларија: 1-866-299-3254
TTY: 1-800-325-0778
Факс: 1-833-902-2584

Medicare / Medicaid
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

Чип
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

WIC
Здравствен WIC на UTMB
1100 Персиски залив Fwy # 108,
Лига Сити, ТХК 77573
-281 557 9400-
Понеделник-вторник: од 9 до 6 часот
Среда-четврток: 8 часот наутро - 5 часот
Петок: 8:3 - XNUMX:XNUMX часот

Финансиски
Меѓуверски грижни министерства
Авенија 151 N Park.
Лига Сити, Тексас, 77573
-281 332 3881-
Понеделник-петок: 8:30 - 4:30 часот

Санта Фе

Помош за храна
НЕГОВИТЕ министерства
4205 ексон,
Санта Фе, Тексас
409.925.4697
Понеделник, среда, сабота: 9:12 - 45:XNUMX часот

SNAP (марки за храна)
Канцеларија за придобивки од HHSC - Танглвуд (најблизок)
215 Tanglewood Drive Dickinson, TX - 77539
-409 945 0317-
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот
https://www.yourtexasbenefits.com/Learn

TANF / AFDC
Канцеларија за придобивки од HHSC- Танглвуд (најблизок)
215 Tanglewood Drive Dickinson, TX - 77539
-409 945 0317-
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

SSI
https://www.Ssa.gov/benefits/ssi
--1 800 772 1213-
(Глув или слух) TTY 1-800-325-0778.
Канцеларија за социјално осигурување (најблиску)
2835 Голф Фрви С.
Лига Сити, Тексас, 77573
Канцеларија: 1-866-299-3254
TTY: 1-800-325-0778
Факс: 1-833-902-2584

Medicare / Medicaid
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905
Чип
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

WIC
Клиника Дикинсон
2401 Термини Св,
Дикинсон, ТХС 77539
-281 337 7606-
Понеделник: 8:2 - XNUMX:XNUMX часот
Среда: 8 часот наутро - 7 часот
Четврток: 1:30 - 5 часот
Здравствен WIC на UTMB
1100 Персиски залив Fwy # 108,
Лига Сити, ТХК 77573
-281 557 9400-
Понеделник-вторник: од 9 до 6 часот
Среда-четврток: 8 часот наутро - 5 часот
Петок: 8:3 - XNUMX:XNUMX часот

Финансиски
Центар за социјални услуги Ми Луис (најблизок)
215 ФМ 517 Дикинсон, ТХС 281-543-2043
Вторник-петок: 8:12 - 30:XNUMX часот

Тексас Сити

Помош за храна
Банка за храна во округот Галвестон
624 4-ти Свети Н.
Тексас Сити, ТХ, 77590
409.945.4232
Вторник-четврток: од 9 до 3 часот
Петок: 9:12 - XNUMX:XNUMX часот

Католички добротворни цели
712 5th Ave Северен Тексас Сити, ТХС 77590 409-948-0405
Понеделник - петок: 8 часот наутро - 5 часот

SNAP (марки за храна)
Здравје и човечки услуги во Тексас
2000 Тексас Аве # 900,
Тексас Сити, ТХК 77590
(409)-948 3481
Понеделник-петок: 8 часот наутро - 5 часот

TANF / AFDC
Канцеларијата за основни потреби во Тексас Сити
712 5th Avenue
Тексас Сити, Тексас 77590
-409 948 0405-

SSI
https://www.Ssa.gov/benefits/ssi
--1 800 772 1213-
(Глув или слух) TTY 1-800-325-0778.
Канцеларија за социјално осигурување (најблиску)
2835 Голф Фрви С.
Лига Сити, Тексас, 77573
Канцеларија: 1-866-299-3254
TTY: 1-800-325-0778
Факс: 1-833-902-2584

Medicare / Medicaid
Тексас Здравство и хумани услуги 2000 Тексас Авенија # 900, Тексас Сити,
TX, 77590 (409) 945-0317
Понеделник - петок: 8 часот наутро - 5 часот
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

Чип
https://hhs.texas.gov/services/health/medicaid-chip
Тексас Телефон: 1-877-541-7905

WIC
Тексас Сити WIC 9850-B Емет Еф. Лоури Експресвеј Тексас Сити, Тексас 77591 409.949.3471
Понеделник и петок: 8 часот наутро до 2 часот попладне
Вторник и четврток: од 8 до 7 часот
Среда: 8 до 5 часот
Втора сабота во месецот: 8 до 2 часот

Центар за поддршка на бременост и родителство (Елизабетско место)
714 7-та авенија Н.
Тексас Сити, ТХ, 77590
409.945.2888
Вторник: од 11 до 6 часот
Среда-четврток: 10 часот наутро - 3 часот

Центар за поддршка на бременост во криза
602 6-ти St N,
Тексас Сити, ТХК 77590
409.945.2888

Продавница за препродажба на Blessings n Bargains (заработете бебешки долари за купување предмети)
507 6-ти Свети Н.
Тексас Сити, 77590 година
409.771.9511
Среда-сабота: од 12 до 5 часот

Финансиски
Католички добротворни цели
712 5th Ave Северен Тексас Сити, ТХС 77590 409-948-0405
Понеделник - петок: 8 часот наутро - 5 часот

Национална телефонска линија за самоубиства: 1-800-273- РАЗГОВОР (8255)
Текст линија: Испратете порака ДОМ до 741741
Бегалка / проблематична младина: 1-800-98-МЛАДИ (1-800-989-6884) Повик или СМС
Телефонска линија за семејно насилство: 1-800-799-БЕЗБЕДНО (7233)

Ако вие или потесното семејство сте биле жртва на кривично дело
(злоупотреба, трговија со луѓе, убиства, семејно насилство,
итн ...) Јавете се на г -ѓа Елизабета за 8 бесплатни сесии за советување
(713-222-2525) (erobertson@innovativealternatives.org)