Најчесто поставувани прашања

Како е погонот за храна „Деца за Кидс“ различен од погонот за храна?

Децата за храна со Кидз помагаат во зајакнување на децата од сите возрасти да им помагаат на другите деца во нивната заедница. Во споредба со општите погони за храна, бараме да се соберат специфични предмети за деца, за поддршка на нашата програма за летни оброци Kidz Pacz.

Тековната ставка за донации на храна за 2021 година е Шолји за микробранови Mac & Cheese. (која било марка)

Кој може да учествува во погонот за храна „Деца за Кидс“?

Сите деца што се дел од училишен час, клуб, група или организација можат да учествуваат во погонот за храна „Деца за Кидс“.

Како можат студентите да заработат волонтерски часови?

На студентите кои им требаат волонтерски часови за своето училиште, група, клуб или организација, можат да заработат час за волонтери со донација.

Четири 4-пакувања чаши Mac & Cheese = 1 час волонтерска услуга

16 индивидуални чаши Mac & Cheese = 1 час волонтерска услуга

Не за нарачана волонтерска служба.

Како да се регистрирам за да учествувам во погонот за храна „Деца за Кидс“?

Можете да се регистрирате за учество со пополнување на формуларот за регистрација во Деца за пакет со дискови за храна Кидс.

Каде да ја однесам мојата донација?

Донациите се прифаќаат во зградата на GCFB Admin, 213 6 St N, Texas Texas 77590 (влезот на паркингот се наоѓа надвор од 3rd Ave N), понеделник - петок од 8 до 3 часот. Ве молиме јавете се пред испораката за да го известите персоналот.