Дали барате да и вратите на заедницата?

Волонтирајте денес и направете промена во животот на вашите соседи!

 

Чекори за регистрација за волонтерска можност преку Интернет.

1. Кликнете на врската за нашата страница SignUp.com подолу.

2. Изберете го датумот за кој сте заинтересирани.

3. Изберете волонтерска можност во која сакате да учествувате.

4. Кликнете на зеленото копче Пријави се за да се регистрирате. (Ако копчето е сиво, тогаш волонтерското место е веќе полно).

5. Следете ги следните чекори за да го завршите процесот на регистрација.

Потребна ви е помош? Јавете се на нашиот координатор за волонтери за повеќе информации на (409) 945-4232 или испратете е-пошта на доброволец@galvestoncountyfoodbank.org.

Најчесто поставувани прашања

Судот нареди служба на заедницата

Кои обвиненија не се прифаќаат?

GCFB не прифаќа злосторства поврзани со дрога, кражба или насилство.

Дали има ограничување на возраста?

Ограничувањето на возраста е огледувано на Барањата за волонтери на GCFB (11+)

Која документација е потребна?

Оригиналната документација од Судот и / или Офицерот за проба треба да му се достави на координаторот на волонтерот за да ги потврди обвиненијата и да направи копија за да ја постави во досието на персоналот.

Ве молиме пополнете го образецот подолу.

Судот назначи Договор за служба на заедницата 2020 година

Кој да контактира во врска со општокорисната работа?

Контактирајте го Координаторот за волонтери преку е-пошта, volter@galvestoncountyfoodbank.org или на телефон 409-945-4232.

Ве молиме пополнете го образецот подолу.

Судот назначи Договор за служба на заедницата 2020 година

Дали ви требаат други информации?

Од сите волонтери назначени од судот се бара лично да дојдат во канцеларијата за кратка ориентација. Ориентацијата се состои во пополнување на Формуларот за служба на заедницата, потпишување GCFB откажување, креирање на лист за најавување и обука за тоа како да се регистрирате за смени.

Дали има некои барања за кодекс на облекување?

 • Без широка или широка облека
 • Без висечки накит (нараквици за шарм, долги ѓердани или обетки)
 • Без флип-апостолки, сандали или лизгачки чевли
 • Без чевли без грб (пр. Мазги)
 • Само затворени чевли на прстите
 • Без проerирна или откривачка облека
 • Само кошули на ракави
 • Без врвови на резервоарот, врв на ленти за шпагети или врвови без прерамки.

Групно волонтирање

Што е потребно за да се закаже групна можност за волонтирање?

Пополнете го формуларот за учество на волонтери и доставете го на координаторот за волонтери за одобрување.

Образец за учество во волонтерска група

Дали има други потребни форми?

Секое лице со групата треба да го пополни образецот за откажување од волонтер.

Формулар за откажување од волонтерска одговорност 

Колку луѓе се сметаат за група?

5 или повеќе луѓе заедно се сметаат за група.

Која е максималната големина за групите дозволени?

Во тоа време, нема максимална големина на групи, но таа ќе се разликува со отворената достапност. Ако има прилично голема група, ние ќе ја поделиме групата во помали групи за да помогнеме во области на потреба (т.е. остава, храна, сортирање, Кид Пац, итн.)

Дали има некои барања за кодекс на облекување?

 • Без широка или широка облека
 • Без висечки накит (нараквици за шарм, долги ѓердани или обетки)
 • Без флип-апостолки, сандали или лизгачки чевли
 • Без чевли без грб (пр. Мазги)
 • Само затворени чевли на прстите
 • Без проerирна или откривачка облека
 • Само кошули на ракави
 • Без врвови на резервоарот, врв на ленти за шпагети или врвови без прерамки.

Дали има ограничување на возраста?

Волонтерите мора да бидат најмалку 11 години или постари.

Потребни ни се најмалку 1 возрасен / шаперон на 10 малолетници. Од возрасните / надзорниците се бара да надгледуваат малолетни лица во секое време.

Што ако мојата група не може да присуствува на нашиот состанок за волонтери?

Ве молиме испратете е-пошта на волонтерскиот координатор што е можно поскоро за да ги ослободите тие места, за другите да можат да волонтираат со нас.

Индивидуално волонтирање

Добредојдени се прошетки?

Да, доброволните волонтери се добредојдени од вторник - четврток од 9 до 3 часот и петок од 9 до 12 часот.

Имајте предвид дека нашите места за волонтери се пополнуваат брзо и најдобро е да закажувате преку Интернет.

Кликнете тука за да се регистрирате

Дали има некои барања за кодекс на облекување?

 • Без широка или широка облека
 • Без висечки накит (нараквици за шарм, долги ѓердани или обетки)
 • Без флип-апостолки, сандали или лизгачки чевли
 • Без чевли без грб (пр. Мазги)
 • Само затворени чевли на прстите
 • Без проerирна или откривачка облека
 • Само кошули на ракави
 • Без врвови на резервоарот, врв на ленти за шпагети или врвови без прерамки.

Дали има ограничување на возраста?

Волонтерите мора да бидат најмалку 11 години или постари. Деца на возраст од 11 - 14 години мора да имаат возрасен присутен додека волонтираат. Деца на возраст од 15-17 години мора да имаат одобрение од родител / старател на формулар за откажување од волонтер.

Образец за откажување од волонтерска одговорност 

Ги поздравуваме групните волонтерски денови! Можеме да закажеме ваш персонал, црковна група, клуб или организација на барање. Проверете ги отворените датуми на нашата страница SignUp.com и ако тие не одговараат на вашиот распоред, испратете ни е-пошта за да видите што може да се постави за вашата група.

Имаме дистрибуција на храна во оставата, чајната кујна во Тексас Сити секој вторник, среда, четврток од 9 до 3 часот и петок од 9 до 12 часот. Обично ни требаат најмалку 10 волонтери да помогнат во оставата, чајната кујна. Нашите волонтери треба често да се менуваат, затоа ве молиме често проверувајте ја нашата страница на SignUp.com.

Има места за волонтери во сабота, отворени од 9 до 12 часот. Ве молиме пријавете се однапред. Сакаме да имаме најмалку 20 волонтери за време на викенд. 2-таnd Сабота од секој месец ги подготвуваме кутиите Homebound, кои одат кај стари лица и хендикепи кои не можат да дојдат кај нас за нашите услуги.

Имаме месечна потреба за секој што би сакал да има постојана волонтерска можност да земе дома кутии за стари лица и инвалиди низ округот Галвестон. Ова е можност за волонтер еднаш месечно и волонтерите мора да завршат проверка на заднината. Контактирајте ја Кели Бојер на Кели@galvestoncountyfoodbank.org за повеќе информации.

Ние нудиме волонтирање на Островот со колеџот Галвестон - Програма за храна за мисла. Овие волонтери мора да завршат проверка на позадината без никаков трошок. Ова треба да се заврши 3 дена пред датумот на волонтер. Ве молиме контактирајте го Координаторот за волонтери за образецот за проверка на позадината, доброволец@galvestoncountyfoodbank.org

Ве молиме проверете ја нашата страница SignUp.com од април до јуни за да помогнете во нашата програма за летни оброци за деца Kidz Pacz.

Ако се осмелите да исплашите, ги имаме можностите за волонтери на Хантеинг магацин во текот на месец октомври. Контактирајте ја Julули Морејл на Julули@Galvestoncountyfoodbank.org

Придружете ни се во водењето на борбата за ставање крај на гладот ​​во округот Галвестон.