Кид Пац

Во обид да се затвори јазот на глад во летно сметање на времето, Банката за храна во округот Галвестон ја воспостави програмата Кидс Пац. Во текот на летните месеци, многу деца кои зависат од бесплатни или намалени оброци на училиште, честопати се борат да имаат доволно храна дома. Преку нашата програма Kidz Pacz нудиме готови јадења, пријатни пакети за деца на подобни деца за 10 недели во текот на летните месеци.

Најчесто поставувани прашања

Кои се условите за подобност?

Семејствата мора да ја исполнуваат табелата со упатства за приходи ТЕФАП и да живеат во округот Галвестон. Децата мора да бидат помеѓу 3 и 18 години.

Како да се регистрирам за програмата Kidz Pacz?

Проверете ја нашата интерактивна мапа под Пронајдете помош на нашата веб-страница за да лоцирате страница на Kidz Pacz во ваша близина. Ве молиме јавете се на локацијата на страницата за да го потврдите нивното работно време и процесот на регистрација.

За дополнителни информации, контактирајте ја Кели Бојер на 409.945.4232 или kelly@galvestoncountyfoodbank.org

Што доаѓа во пакетите за јадење Кидц Пац?

Секое пакување содржи 2 артикли за појадок, 2 артикли за ручек и 2 закуски. Пример може да биде; 1 шолји житни култури, 1 бар за појадок, 1 конзерва равиолис, 1 тегла путер од кикирики, 2 кутии со сокови, 1 вреќа крекери со сирење и 4 шолји со сос од јаболка.

Колку често дете кое ги исполнува условите добива пакет оброк?

Децата што ги исполнуваат условите добиваат пакет еднаш неделно за време на траењето на програмата, што обично трае од почетокот на јуни до средината на август.

Како училиште или организација станува страница домаќин на програмата Кидс Пац?

Ако сте заинтересирани да станете веб-страница домаќин за да ги дистрибуирате пакетите Kidz Pacz на деца во текот на летото, испратете е-пошта Кели Бојер.

2021 Локации на страници на домаќини

Учесниците можат да се регистрираат само на една страница за време на траењето на програмата.

Комплетна регистрација на локацијата на страницата.

За викенд се обезбедува хранлива храна прилагодена за деца за ризични деца во училишните одделенија К-12 и програми за летни оброци. Многу од овие деца се потпираат на училишни оброци за да обезбедат појадок и ручек во текот на учебната година. За време на паузите, како што се викенди и празници, многу од овие деца одат дома на малку или без оброци. Програмата Банки за ранци на Банката за храна во округот Галвестон работи на пополнување на таа празнина со обезбедување на хранлива храна, пријатна за децата, за училишните деца да ја однесат дома.

Најчесто поставувани прашања

Кои се условите за подобност?

Дете мора да посетува училиште одобрено за програмата Ранци  детето мора да ги исполнува условите за бесплатен појадок и ручек. Ако не сте сигурни дали училиштето на вашето дете е одобрено за програмата, можете да контактирате со училишниот советник.

Како да го регистрирам моето дете во програмата Backpack Buddy?

Ако училиштето на вашето дете е одобрено за програмата Backpack Buddy, можете да го регистрирате вашето дете со тоа што ќе контактирате со координаторот на страницата за Backpack Buddy (обично училишниот советник или претставник на заедниците во училиштата).

Што доаѓа во пакетите ранци Бади?

Секое пакување тежи помеѓу 7-10 фунти и ги содржи следниве прехранбени производи: 2 протеини, 2 овошја, 2 зеленчуци, 2 здрави грицки, 1 жито и млеко стабилно на полица.

Колку често дете кое ги исполнува условите добива пакет ранец Бади?

Пакетите се дистрибуираат секој петок.

Како се регистрира училиштето за програмата Backpack Buddy?

Претставнички член на персоналот од училиштето може да аплицира да се приклучи на програмата Ранци, со посета овде. Потоа изберете „Аплицирај за да се приклучиш на програмата за ранци ранец 2020/2021“.

За прашања или помош, ве молиме испратете е-пошта Кели Бојер.

Училишта-учеснички

Основно училиште Арлин и Алан Вебер - Хјустон
Bay Elementary- Сибрук
Brookside Intermediate- Friendswood
Основно Бруквуд - Хјустон
ЦД Landolt Elementary- Friendswood
Чисто езеро средно- Хјустон
Средно училиште Криксајд- Лига Сити
Основен Фергусон - Лига Сити
Лига Сити Основно- Лига Сити
McWhirter Elementary- Вебстер
PH Greene Elementary- Вебстер
Ралф Пар основно- Лига Сити
Вселенски центар средно- Хјустон
Победничките езера Средно- Лига Сити
Wedgewood Elementary- Friendswood
Вестбрук Средно- Френдсвуд
Whitcomb Elementary- Хјустон
Средно училиште за бербери - Дикинсон
Bay Colony Elementary- League City
Гимназија Дикинсон- Дикисон
Хјуз Роуд основно- Дикисон
Lementејк Силбернагел основно- Дикинсон
Кенет Е. Мало основно училиште-Баклиф
Кранц Џуниор Хај-Дикинсон
Основен Лобит- Дикинсон
МекАдамс Џуниор Хај-Дикинсон
Основно Сан Леон- Сан Леон
Bales Intermediate (Westwood Bales) - Friendswood
Burnet Elementary Magnet STREAM- Galveston
Централно средно училиште - Галвстон
LA Morgan Elementary- Галвстон
Центар за рано детство Муди - Галвстон
Хичкок основно- Хичкок
Детска прва глава - Хичкок
Стјуарт Основно-Хичкок
Санта Фе Џуниор Хај- Санта Фе
Центар за рано детство Калвин Винсент - Сити Тексас
Блокер средно училиште- Тексас Сити
Основно училиште Гуахардо - Тексас Сити
Основно Хејли- Ла Марке
Heights Elementary - Тексас Сити
Основно Кофелд- Тексас Сити
Гимназијата Ла Марк - Ла Марк
Средно училиште Ла Марк - Ла Марк
Средно училиште Леви Фрај - Тексас Сити
Основно Рузвелт-Вилсон- Тексас Сити
Симс основно - Тексас Сити