Нашата мисија

Водејќи ја борбата за ставање крај на гладот ​​во округот Галвстон

нашата цел

Кога локалното семејство минува низ финансиска криза или други пречки, храната често е првата потреба што ја бараат. Банката за храна во округот Галвстон обезбедува лесен пристап до хранлива храна за економски загрозените, под опслужувани популации во округот Галвстон преку мрежа на добротворни организации, училишта и програми управувани од банка за храна, фокусирани на опслужување на ранливите популации. Ние, исто така, им обезбедуваме на овие поединци и семејства ресурси надвор од храната, поврзувајќи ги со други агенции и услуги кои можат да помогнат во потребите како што се грижа за деца, вработување, семејна терапија, здравствена заштита и други ресурси кои можат да помогнат да се вратат на нозе и патот до закрепнување и/или самодоволност.

Како да Вклучете

Донирајте

Направете еднократен подарок или пријавување за да бидете периодичен месечен донатор! Сè помага.

Домаќинете диск за храна

Возењата може да ги спроведе која било организација или посветена група борци на глад!

Започнете собирање средства

Создадете прилагодлива страница за собирање средства за да помогнете во поддршката на GCFB користејќи JustGiving.

Волонтер

Дајте го подарокот од вашето време.

Секојдневни начини за помош

Помогнете да се соберат средства со користење на AmazonSmile за купување, поврзување на вашите намирници картички и многу повеќе.

Бидете Агенција за учество

Станете остава за храна, мобилен или оброк.

Потребна е храна Помош?

Подвижен остава, чајната кујна

Погледнете ги локациите и времето на нашите мобилни страници.

Најдете оставата, чајната кујна

Најдете локација, добијте насоки и повеќе.

Извори на заедницата

Погледнете ги информациите за контакт, локациите и другите важни ресурси.

Годишен настани

Премести гладот: предизвик во индустријата за недвижнини

Прогонуван магацин. Пријателски за семејството за сите возрасти. Дознај повеќе.

Сакате да станете А.

Волонтер?

Без разлика дали сте група или индивидуа, има многу можности за волонтирање. Погледнете го нашиот процес на регистрација, Најчесто поставувани прашања и повеќе.

нашата Блог

Агол на Пем: Кошница за леб
By admin / 11 јануари 2023 г

Агол на Пем: Кошница за леб

Леб / кифлички / слатки Добро, па патувањето до банката за храна, а во некои случаи и камион со мобилна храна може да ве ...

Прочитај повеќе
Агол на Пем: кора од лимон
By admin / 20 декември 2022 год

Агол на Пем: кора од лимон

Па, повторно да ви дадеме повеќе совети, трикови и можеби неколку рецепти кои ќе ви помогнат да ве водиме за...

Прочитај повеќе
Агол на Пем: Како да се прошири употребата на храната добиена од GCFB
By admin / 16 декември 2022 год

Агол на Пем: Како да се прошири употребата на храната добиена од GCFB

Здраво. Јас сум 65-годишна баба. Оженет некаде јужно од 45 години. Одгледувањето и хранењето во најголем дел...

Прочитај повеќе
By admin / 17 мај 2022 година

Банката за храна во округот Галвстон добива 50,000 долари од фондацијата Морган Стенли за да го зголеми изборот на храна за семејствата

Тексас Сити, Тексас – 17 мај 2022 година – Банката за храна во округот Галвстон денеска објави дека добила грант од 50,000 американски долари...

Прочитај повеќе
Запознајте го нашиот волонтерски координатор
By admin / 14 јануари 2022 г

Запознајте го нашиот волонтерски координатор

Моето име е Надја Денис и јас сум волонтерски координатор за банката за храна во округот Галвстон! Роден сум...

Прочитај повеќе
Запознајте го нашиот навигатор за ресурси во заедницата
By admin / 12 јули 2021 година

Запознајте го нашиот навигатор за ресурси во заедницата

Моето име е Емануел Бланко и јас сум навигатор за ресурси во заедницата за банка за храна во округот Галвестон. Јас бев...

Прочитај повеќе
Летно време
By admin / 30 г

Летно време

Официјално е ЛЕТО! Зборот лето значи различни нешта за различни луѓе. За децата, летото може да значи ...

Прочитај повеќе
Гледиштето е 20/20
By admin / 2 февруари 2021 година

Гледиштето е 20/20

Координаторот за развој на Julули Мореал, Хиндсајт е 20/20, останува уште повистинито после изминатата година што сите ја доживеавме. Што би...

Прочитај повеќе

Следете нас на Instagram

БЛАГОДАРАМ на нашите партнери и донатори. Нашата работа нема да биде можна без вас!

Пријавете се за нашата листа на е-пошта