Foto nga Gazeta Post

Historia jonë

Themeluesit Mark Davis dhe Bill Ritter filluan Gleanings From The Harvest për Galveston në 2003 si një organizatë marrëse dhe shpërndarëse që operonte nga një zyrë e prapme e një kishe në ishullin Galveston. Me qëllimin afatgjatë për të krijuar një bankë ushqimore në të gjithë vendin, organizata e re zhvendosi operacionet e saj në qershor 2004 në një strukturë më të madhe. Ndërsa ishte akoma në ishull, vendndodhja e re lejoi hapësirë ​​për marrjen dhe ruajtjen e sasive të mëdha të ushqimeve të konservuara, të thata, të freskëta dhe të ngrira, sende të higjienës personale dhe mjetet e pastrimit të dhuruara direkt nga prodhuesit e ushqimit, shitësit lokalë dhe individë. Më pas, sasi të menaxhueshme të produkteve ishin në dispozicion për shpërndarje përmes rrjetit të organizatave të partnerëve bashkëpunues që u shërbenin banorëve të ishullit që luftonin me pasigurinë ushqimore.

Kërkesa për ushqim filloi të derdhej në kontinent dhe u bë e qartë se vizioni i themeluesve po shpalosej ndërsa shërbimet shpejt tejkaluan kufijtë e objektit të saj në ishull. Ndërsa organizata ishte në fazat e hershme të kërkimit për një vend më të centralizuar për të lehtësuar më mirë shpërndarjen e ushqimit në të gjithë qarkun, Uragani Ike goditi. Megjithëse në natyrë shkatërruese si për njerëzit ashtu edhe për pronën, rikuperimi nga stuhia i siguroi organizatës qasje në dollarë federalë të krijuar për të ndihmuar organizatat që u shërbejnë banorëve të dëmtuar drejtpërdrejt nga uragani. Kjo i lejoi organizatës të zhvendosej në 2010 operacionet e saj të magazinimit nga ishulli në një strukturë më të madhe, më të centralizuar në Teksas City dhe të përvetësonte emrin e Bankës Ushqimore të Qarkut Galveston.

Misioni ynë

Duke udhëhequr luftën për t'i dhënë fund urisë në Qarkun Galveston

Qëllimi ynë

Kur një familje vendase po kalon krizë financiare ose pengesa të tjera, ushqimi është shpesh domosdoshmëria e parë që ata kërkojnë. Banka e Ushqimit e Qarkut Galveston ofron akses të lehtë në ushqimin ushqyes për popullatat e pafavorizuara ekonomikisht, nën shërbimin e popullatës së Galveston County përmes një rrjeti organizatash bamirëse pjesëmarrëse, shkollash dhe programesh të menaxhuara nga banka ushqimore të fokusuara në shërbimin e popullatave të cenueshme. Ne gjithashtu u ofrojmë këtyre individëve dhe familjeve burime përtej ushqimit, duke i lidhur me agjenci dhe shërbime të tjera që mund të ndihmojnë me nevoja të tilla si kujdesi për fëmijët, vendosja në punë, terapia familjare, kujdesi shëndetësor dhe burime të tjera që mund t'i ndihmojnë ata të rikthehen në këmbë dhe rrugën drejt rimëkëmbjes dhe/ose vetë-mjaftueshmërisë.

Qëllimet kryesore organizative

Çrrënjosni pasigurinë e ushqimit në Galveston County

Ndihma në uljen e mbipeshes midis banorëve me të ardhura të ulta

Luaj një rol integral në ndihmën e banorëve të aftë për arritjen e vetë-mjaftueshmërisë

Luaj një rol integral në ndihmën ndaj banorëve që nuk janë në gjendje të punojnë për të jetuar një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të sigurt

Shërbimi dhe Arritjet

Nëpërmjet një rrjeti prej më shumë se 80 agjencish bashkëpunuese, shkollash dhe faqesh pritëse celulare, Banka Ushqimore e Qarkut Galveston shpërndan mbi 700,000 paund ushqim në muaj për rishpërndarje përmes qilareve, kuzhinave supë, strehimoreve dhe partnerëve të tjerë jofitimprurës që punojnë së bashku për të shërbyer në muaj rreth 23,000 individët dhe familjet që luftojnë me urinë. Përveç kësaj, organizata fokusohet në zvogëlimin e urisë në mesin e popullatave të cenueshme përmes partnerëve të saj të rrjetit dhe programeve të mëposhtme të menaxhuara nga banka ushqimore:

  • Shpërndarja e ushqimit celular sjell sasi të mëdha të prodhimeve të freskëta përmes rimorkiove të lëvizshme të traktorëve në lagje individuale çdo javë, duke shërbyer deri në 700 individë për ngarkesë kamioni.
  • Ndërhyrja ushqyese në shtëpi siguron kuti ushqimore çdo muaj për të moshuarit ose personat me aftësi të kufizuara të cilët nuk kanë mjete ose shëndet për të vizituar qilarët ose vendet e lëvizshme.
  • Shtrirja ushqyese e fëmijëve siguron ushqim gjatë fundjavës përmes Backpack Buddies gjatë vitit shkollor dhe javor Kidz Pacz gjatë verës.