Ndihma e Aplikimit për Shërbimet Sociale në Teksas


Kontaktoni Navigatorin tonë të Burimeve të Komunitetit për t'ju ndihmuar të aplikoni për shërbime të ndryshme sociale si p.sh.

 • SNAP (Programi i ndihmës ushqimore shtesë)
 • TANF
 • Gratë e shëndetshme të Teksasit
 • CHIP Medicaid për Fëmijë
 • Programi i Kursimeve Medicare

Nuk ka kosto për të aplikuar

Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë dokumentesh duhet të marr me vete?

 • Identiteti (Një formë ID)
 • Statusi i Emigracionit
 • Sigurimet Shoqërore, SSI ose përfitimet e pensionit (letra shpërblimi ose fletëpagesa)
 • Faturën e shërbimeve
 • Hua dhe dhurata (përfshin dikë që paguan faturat për ju)
 • Dëshmi e të ardhurave nga puna juaj
 • Kostot e Qirasë ose Hipotekës

Cila është periudha e pritjes për përfitimet SNAP?

Periudha standarde e pritjes është 30 ditë.

Nëse konsiderohet si përfitime emergjente të SNAP-it, atëherë mund të jetë më shpejt.

Në cilin numër telefonoj nëse kam pyetje në lidhje me Kartën time të Vetmuar?

211 or 1-877-541-7905

A mund të marrë dikush tjetër një Kartë Lone Star që të mund të blejë artikuj për mua?

Nëse keni nevojë për dikë tjetër që t'ju ndihmojë të blini gjëra, duhet të kërkoni një kartë të dytë për t'ia dhënë dikujt që keni besim. Paratë që ai person shpenzon në kartën e dytë do të dalin nga llogaria juaj e Lone Star Card.

Ju jeni i vetmi person që mund të përdorni kartën dhe PIN-in tuaj. Personi me kartën e dytë është i vetmi person që mund të përdorë kartën e dytë dhe PIN-in.

Çfarë mund të blej me kartën time Lone Star?

Nëse merrni përfitime ushqimore SNAP:

Ju mund të blini ushqim, fara dhe bimë për të rritur ushqimin.

Ju nuk mund të përdorni SNAP për të blerë pije alkoolike, produkte duhani, ushqim të nxehtë ose ndonjë ushqim që shitet për të ngrënë në dyqan. Ju gjithashtu nuk mund të përdorni SNAP për të blerë artikuj që nuk janë ushqim, si p.sh. sapun, produkte letre, ilaçe, vitamina, furnizime për shtëpinë, sende të kujdesit, ushqim për kafshët shtëpiake dhe kozmetikë. Nuk mund të përdorësh SNAP për të paguar depozitat në kontejnerë të rimbursueshëm.

Për të mësuar më shumë, vizitoni Faqja e internetit SNAP e USDA

Nëse merrni përfitime nga TANF:

Ju mund të përdorni TANF për të blerë ushqime dhe sende të tjera si rroba, strehim, mobilje, transport, lavanderi, pajisje mjekësore dhe furnizime për shtëpinë.

Ju gjithashtu mund të përdorni TANF për të marrë para nga një dyqan. Mund të ketë një tarifë dhe disa dyqane ju lejojnë të merrni vetëm një sasi të caktuar në të njëjtën kohë. Ju nuk mund të përdorni TANF për të blerë gjëra të tilla si pije alkoolike, artikuj duhani, bileta llotarie, argëtim për të rriturit, municion armësh, bingo dhe droga ilegale.

Si do të më ndihmojë programi i kursimeve të Medicare?

Ky program është për të moshuarit që aktualisht paguajnë një premium për mjekimin e tyre nga përfitimet e tyre të sigurimeve shoqërore. Nëse aplikoni për Programin e Kursimeve Medicare dhe jeni miratuar, primi juaj do të hiqet!

Ju lutemi kini parasysh: ne mund të ndihmojmë vetëm me Teksasin. Nëse jetoni jashtë Teksasit, ju lutemi referojuni: Pranueshmëria SNAP

Ju lutemi plotësoni formularin e mëposhtëm dhe ne do të kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur. Ne mund të ofrojmë ndihmë vetëm në Teksas.