Programi i kontaktit

Personat me aftësi të kufizuara dhe të moshuarit janë popullata jonë më e ndjeshme. Programi Homebound Nutritional Outreach i Bankës Ushqimore të Galveston County ndihmon individët që përballen me pasiguri ushqimore dhe janë të mbyllur në shtëpitë e tyre për shkak të aftësisë së kufizuar ose shëndetit. Programi ynë i shpërndarjes në shtëpi sjell ushqim shumë të nevojshëm për këta individë të cilët përndryshe do të qëndronin pa.

Pyetjet e bëra më shpesh

Cilat janë kërkesat e përshtatshmërisë?

Individët duhet të jenë 60 vjeç e më të rritur ose me aftësi të kufizuara, të përmbushin udhëzimet për të ardhurat e TEFAP, të jetojnë në Galveston County, jo në gjendje të hyjnë në një qilar ose vend të lëvizshëm për të marrë ushqim.

Sa shpesh merr një ushqim një individ i kualifikuar?

Kutia e ushqimit dorëzohet një herë në muaj.

Si mund të bëhem vullnetar për këtë program?

Kontaktoni Kelly Boyer me email kelly@galvestoncountyfoodbank.org ose me telefon 409-945-4232 për të marrë paketën vullnetare të lidhur në shtëpi.

Çfarë përmban kutia e ushqimit?

Çdo kuti përmban afërsisht 25 paund artikuj ushqimorë që nuk prishen siç janë orizi i thatë, makaronat e thata, perimet e konservuara, frutat e konservuara, supat e konservuara ose zierjet, bollgur, drithëra, qumësht i qëndrueshëm në raft, lëng i qëndrueshëm në raft.

Kush shpërndan kutitë e ushqimit?

Kutitë e ushqimit u dorëzohen individëve të kualifikuar nga vullnetarët. Çdo vullnetar kontrollohet dhe duhet të bëjë një kontroll historik për të marrë pjesë në këtë program në përpjekjet për të garantuar sigurinë e marrësve.

Si mund të aplikoj për programin homebound?

Ju lutemi plotësoni paketën e aplikimit për në shtëpi dhe ndiqni udhëzimet në faqen 2.

Mundësi vullnetare me programin e dërgesës në shtëpi

Ne kemi një nevojë mujore për këdo që dëshiron të ketë një mundësi vullnetare të qëndrueshme për të marrë kuti Homebound për të moshuarit dhe me aftësi të kufizuara në të gjithë Galveston County. Kjo është një mundësi vullnetare një herë në muaj dhe vullnetarët duhet të përfundojnë një kontroll të sfondit. Kontaktoni Kelly Boyer në Kelly@galvestoncountyfoodbank.org për më shumë informacion.

Dëshmi vullnetare

“Të jesh një vullnetar në shtëpi për Bankën Ushqimore të Qarkut Galveston ka qenë përmbushëse për mua, por më shumë për individët të cilëve u shërbej. Ata janë shumë mirënjohës për kutinë e ushqimit. Një zonjë nxori menjëherë bishtajat e freskëta nga çanta një ditë dhe filloi gatimin. E dija atëherë se akti im i thjeshtë i transportit të këtyre kutive me ushqim ishte i vlerësuar dhe i nevojshëm. Vizita ime mund të jetë e vetmja për atë javë ose atë muaj. Kur po largohem nga shtëpia e tyre them gjithmonë: Kalofshit mirë dhe shihemi muajin tjetër. Një zonjë në veçanti thotë gjithmonë "qëndroni të sigurt zonja Veronica". Ne kemi krijuar një miqësi! Duhen më shumë vullnetarë. Nga marrja në dorëzim është më pak se një orë. Ju lutemi merrni parasysh regjistrimin sot. Është shumë shpërblyese!”.

Veronica ka qenë vullnetare me programin tonë të dërgesave në shtëpi për më shumë se 3 vjet e gjysmë dhe ka ndihmuar edhe në fusha të tjera.