Ushqimi i shëndetshëm në lëvizje

Screenshot_2019-08-26 Posto GCFB

Ushqimi i shëndetshëm në lëvizje

Ushqimi i shëndetshëm në lëvizje

Një nga ankesat kryesore për të cilat kemi dëgjuar gjatë ngrënies është se nuk është i shëndetshëm; kjo mund të jetë e vërtetë, por ka mundësi të shëndetshme atje!

Nëse jeni jashtë dhe pa ndonjë ngrënie të parakohshme, ka disa mundësi të mira përveç një sallate.

Këto janë disa ndërime të lehta që mund ta bëjnë çdo vakt pak më të shëndetshëm:

1. Ndërroni pulën e skuqur për pulën e pjekur në skarë.

2. Ngarko në perime dhe fruta! Nëse nuk ka ndonjë me pjatën tuaj të veçantë, kërkoni ato.

3. Zgjidhni sendet e pjekura mbi ato të skuqurat.

4. Zgjidhni ujin, çajin jo të ëmbël, qumështin ose lëngun 100% si pije.

5. Kërkoni salca anash.

6. Në vend të skuqura, kërkoni feta molle, një sallatë anësore, kos, ose diçka të ngjashme.

7. Zgjidhni artikujt që janë bërë me drithëra, nëse janë në dispozicion.

8. Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë të zgjidhni, kontrolloni informacionin mbi kaloritë dhe natriumin.

9. Nëse keni dyshime, kapni një sallatë me disa fruta.

Nëse keni kohë të planifikoni për kohën tuaj jashtë shtëpisë ose një udhëtim rrugor të kaluar në makinë, këtu janë disa opsione më të shëndetshme që mund të paketoheni për të pasur në dorë. Thjesht kapeni enën dhe shkoni. Këto meze janë të mbushura me lëndë ushqyese; proteina, fibra dhe vitamina. Drithërat e plota janë gjithmonë zgjidhja më e mirë se ato të përpunuara dhe do t'ju japin shumë energji. Mundohuni të shmangni sendet e përpunuara ose snacks me shumë sheqerna të shtuara.

Sende të qëndrueshme në raft:Vendosni sende në çanta individuale ose enë të vogla për lehtësi.

1. Arra

2. Fruta të thata

3. Granola ose shufra granola

4. Krisur / patate të skuqura nga drithërat

5. Gjalpë kikiriku ose arrë tjetër në bukë ose krisur

6. Klementinat

Artikuj në frigorifer:Vendosni sende në çanta individuale ose enë të vogla për lehtësi.

1. Kubat e djathit

2. Kubat e gjelit të detit ose kafshimet e pulës në skarë

3. Rrushi ose ndonjë frut tjetër i lehtë për tu kapur si manaferrat

4. Veggies (shirita piper zile, selino, karrota, domate qershi)

5. Tubat e kosit me pak sheqer

6. Qeset e mollës së pa ëmbëlsuar

Të gjitha këto mund të përfshihen edhe për fëmijë! Bërja e fëmijëve jashtë rrugës dhe përpjekja për të gatuar mund të jetë stresuese, kështu që mbani parasysh këto këshilla ditët kur porositja e ushqimit është opsioni më i mirë për familjen tuaj.

—- Kelley Kocurek, RD praktikant

—- Jade Mitchell, Edukatore e Ushqyerjes