Praktikanti: Trang Nguyen

nëntor 2021

Praktikanti: Trang Nguyen

Emri im është Trang Nguyen dhe unë jam UTMB një praktikant dietik që rrotullohet në Bankën Ushqimore të Qarkut Galveston (GCFB). Kam internuar në GCFB për katër javë nga tetori deri në nëntor 2020, dhe tani jam kthyer pas më shumë se një viti për dy javë të tjera në nëntor 2021. Unë mund të shoh plotësisht dallimet brenda GCFB, jo vetëm në pamjen e zyrës, por edhe sa i përket stafit dhe sa rritet secili program.

Përgjatë katër javëve që isha këtu vitin e kaluar, krijova materiale edukative mbi ushqyerjen që përfshijnë video, receta dhe broshura. Gjithashtu mësova edukimin virtual dhe personal të të ushqyerit në grup për fëmijë dhe të rritur dhe punova me Projektet e Iniciativës së Shëndetit Pantry të financuar nga granti SNAP-Ed nën Feeding Texas. Unë gjithashtu ndihmova GCFB të paketojë produktet për të parë se çfarë përbërësish kanë atje, në mënyrë që t'i përdor ato në krijimin e recetave. Unë gjithmonë përpiqem të përfshij fëmijët në aktivitetet e kuzhinës, kështu që receta duhet të jetë mjaft e lehtë për ta bërë fëmijët dhe nuk mund të përfshijë kaq shumë aftësi të prerjes, prerjes ose thikës së fortë. Me kutitë e ushqimit, unë krijova recetën me përbërës të përballueshëm dhe të qëndrueshëm në raft, në mënyrë që njerëzit ta blejnë, ruajnë dhe gatuajnë lehtësisht.

Vitin e kaluar, gjatë kohës që isha në GCFB, ne ishim ende nën pandeminë Covid-19, kështu që të gjitha klasat dhe aktivitetet e edukimit mbi ushqyerjen u zhvendosën virtualisht. Çdo javë, unë regjistroja dhe redaktoja dy klasa video 20-minutëshe për kopshtin e fëmijëve për fëmijët e klasës së pestë. Më pëlqen ky program pasi mësuesi nga të gjitha shkollat ​​fillore në Qarkun Galveston mund ta përdorë këtë material në klasat e tyre për të edukuar fëmijët rreth të ushqyerit. Këto klasa ushqyese përfshijnë materialet që lidhen me rolin që luajnë organet dhe ushqimi në trupin tonë, vitaminat dhe mineralet që trupi ynë ka nevojë, etj.

Këtë vit, me gjithnjë e më shumë njerëz që marrin vaksinat kundër Covid, ne mund të shkojmë në shkollë dhe të mësojmë klasa ushqimore për një program pas shkollës. Padyshim që mendoj se është më interaktive në këtë mënyrë, sepse fëmijët mund të jenë më të angazhuar në aktivitete dhe jo vetëm të ulen atje të dëgjojnë klasat virtuale. Për më tepër, unë përktheva disa fletushka për edukimin e të ushqyerit në Vietnamisht. GCFB aktualisht po krijon "materiale ushqyese në shumë gjuhë" në faqet e tyre të internetit për t'i shërbyer një shumëllojshmërie njerëzish. Pra, nëse jeni të rrjedhshëm në ndonjë gjuhë tjetër dhe jeni të gatshëm të ndihmoni, mund të përdorni njohuritë, aftësitë dhe kreativitetin tuaj për të ndihmuar shumë njerëz.