Blog praktikant: Nicole

nëntor 2020

Blog praktikant: Nicole

Pershendetje te gjitheve! Emri im është Nicole dhe jam praktikanti aktual dietetik në Bankën Ushqimore të Qarkut Galveston. Përpara se të filloja rotacionin tim këtu, kisha menduar se gjithçka që bënim në departamentin e të ushqyerit ishin klasa të edukimit të të ushqyerit. Kam krijuar disa aktivitete që mendova se do të ishin tërheqëse për klasat e shkollës fillore dhe ky ishte një projekt i mirë për të punuar! Mendova se ishte fantastike që ne mësojmë klasa pothuajse çdo ditë jave, por nuk ishte diçka që mund ta shihja veten duke bërë në planin afatgjatë.


Pas disa ditësh praktike këtu, zbulova se departamenti i të ushqyerit këtu në bankën e ushqimit bën shumë më tepër se kaq. Banka e ushqimit ka projekte të tjera të mahnitshme që ata krijuan dhe morën financime gjatë viteve të fundit. Një prej tyre është projekti Healthy Pantries, i cili më dha mundësinë të mësoj dhe të vizitoj qilarët partnerë të bankës ushqimore nëpër zonë. Punonjësi përgjegjës, Karee, bën një punë vërtet të mirë për të bashkëpunuar me qilarët për të kuptuar se me çfarë do të donin ndihmë ose se si qilarët e tjerë mund të ndihmojnë njëri-tjetrin. Për shembull, qilarët kishin disa vështirësi për të marrë prodhime.


Për të adresuar këtë çështje, ne shikuam disa nga opsionet: kërkimi i restoranteve për prodhime të mbetura, regjistrimi për një organizatë të quajtur Ample Harvest ku fermeri vendas mund të dhurojë prodhimet e mbetura në qilar (një organizatë e mahnitshme jofitimprurëse), etj. Sipas Karee, çdo qilar pati shumë përmirësime në muajt e fundit! Banka e ushqimit zbatoi gjithashtu projektin Senior Hunger që dërgon informacione për edukimin e të ushqyerit dhe kuti të specializuara ushqimore për të moshuarit e lidhur në shtëpi.


Më është dhënë mundësia të krijoj disa fletëpalosje për këtë projekt, dhe kjo më lejoi të përdor aftësitë e mia kërkimore duke ushtruar kreativitetin. Përgatitja e recetave ishin gjithashtu projekte argëtuese dhe më duhej të bëhesha kreativ me përbërësit në të cilët isha i kufizuar. Për shembull, njëra përfshinte përdorimin e mbetjeve të Ditës së Falënderimeve si recetë, ndërsa një tjetër kërkonte përdorimin e vetëm produkteve të qëndrueshme në raft.


Gjatë kohës sime këtu, u njoha vërtet me punonjësit. Të gjithë ata me të cilët kam biseduar kanë një zemër të madhe për njerëzit që kanë nevojë për ushqim dhe e di që ata i kushtojnë shumë kohë dhe përpjekje projekteve për të cilat po punojnë. Koha e preceptorit tim që punon këtu ka sjellë një ndikim drastik në departamentin e të ushqyerit në bankën e ushqimit; ajo ka zbatuar kaq shumë projekte dhe ndryshime të reja që kanë sjellë ndërgjegjësimin e komunitetit mbi të ushqyerit. Jam mirënjohës që kam përjetuar këtë rotacion dhe shpresoj që banka e ushqimit të vazhdojë të bëjë një punë të shkëlqyer për t'i shërbyer komunitetit!
Ky ishte një aktivitet që bëra për fëmijët e shkollës fillore! Atë javë, ne po mësonim se si rriteshin kopshtet e komunitetit dhe si rriteshin frutat dhe perimet. Ky aktivitet u lejoi fëmijëve të provonin veten se ku rriten prodhimet: frutat dhe perimet mund të hiqen dhe të ngjiten përsëri pasi janë ngjitur duke përdorur një ngjitëse Velcro.