Blog për praktikant dietik

i brendshëm

Blog për praktikant dietik

Përshëndetje! Emri im është Allison, dhe unë jam një praktikant diete nga Universiteti i Hjustonit. Pata mundësinë e mrekullueshme të praktikoja në Bankën Ushqimore të Qarkut Galveston. Koha ime në Bankën Ushqimore të Qarkut Galveston më ekspozoi ndaj një sërë përgjegjësish dhe rolesh që marrin përsipër edukatorët e të ushqyerit në komunitet, duke përfshirë mësimin e klasave të ushqyerjes, udhëheqjen e demonstrimeve të gatimit, krijimin e recetave dhe materialeve edukative për klientët e bankës ushqimore dhe zhvillimin e ndërhyrjeve unike. për të krijuar një komunitet më të shëndetshëm.

Gjatë dy javëve të mia të para në bankën e ushqimit, punova me Koordinatoren e Programit të Lartë në shtëpi, Ale. Programi Senior Bound Home ofron kuti ushqimore shtesë që kujdesen për kushte specifike shëndetësore me të cilat përballen të moshuarit në komunitet, të tilla si diabeti, problemet gastrointestinale dhe sëmundjet e veshkave. Kutitë e krijuara për sëmundjet e veshkave përfshijnë produkte ushqimore me përmbajtje të moderuar proteinash dhe me pak kalium, fosfor dhe natrium. Unë gjithashtu krijova pamflete edukative për të ushqyerit për t'i përfshirë me këto kuti, veçanërisht lidhur me dështimin kongjestiv të zemrës, dietën DASH dhe rëndësinë e hidratimit. Unë dhe Ale ndihmuam gjithashtu në montimin e këtyre kutive speciale me vullnetarë për shpërndarje. Më pëlqeu të isha pjesë e ekipit vullnetar, të ndihmoja me ndërtimin e kutisë dhe të shihja rezultatin.

E veçuar është një foto e imja pranë dizajnit të dërrasës së zezë që kam krijuar për janar. I lidha lojërat argëtuese të ushqimit me fillimin e vitit të ri për të inkurajuar klientët dhe stafin që të kenë një fillim pozitiv të vitit të tyre. Në dhjetor, krijova një dërrasë me temë pushimi për pushimet e dimrit. Fletushka që shkoi së bashku me këtë dërrasë përfshinte këshilla buxhetore për pushime dhe një recetë supe të përshtatshme për buxhetin për të qëndruar ngrohtë gjatë sezonit të festave.

Kam krijuar gjithashtu plane mësimore dhe aktivitete për disa klasa të shkollës fillore. Për një plan mësimor rreth planifikimit të vakteve familjare dhe punës ekipore në kuzhinë, krijova një lojë që përputhet për klasën. Katër tavolina u përdorën për të shfaqur katër imazhe: një frigorifer, një dollap, një qilar dhe një pjatalarëse. Secilit student iu dhanë katër imazhe të vogla që duhej t'i renditnin midis katër tabelave me imazhe. Nxënësit më pas u treguan me radhë klasës për imazhet që kishin dhe ku i vendosën ato. Për shembull, nëse një student kishte një imazh të një kanaçe bizele dhe një imazh tjetër të luleshtrydheve, ata do t'i vendosnin luleshtrydhet në frigorifer, bizelet e konservuara në qilar dhe më pas do të ndanin me klasën atë që bënë.

Pata një mundësi tjetër për të krijuar një aktivitet për një plan mësimor të vendosur. Plani i mësimit ishte një hyrje për OrganWise Guys, personazhe vizatimorë që ngjajnë me organe dhe theksojnë rëndësinë e ushqimeve të shëndetshme dhe stilit të jetesës për organe të shëndetshme dhe një trup të shëndetshëm. Aktiviteti që krijova përfshinte një pamje të madhe të OrganWise Guys dhe modele të ndryshme ushqimore të shpërndara në mënyrë të barabartë midis ekipeve të studentëve. Një nga një, secili grup do të tregonte me klasën se çfarë artikujsh ushqimorë kishin, cilës pjesë të MyPlate i përkasin, çfarë organi përfiton nga ato artikuj ushqimorë dhe pse ai organ përfiton nga ato artikuj ushqimorë. Për shembull, një nga ekipet kishte një mollë, shparg, bukë me drithëra dhe një tortilla me drithëra të plota. E pyeta ekipin se çfarë kanë të përbashkët këto artikuj ushqimore (fibra) dhe cili organ i pëlqen veçanërisht fibrat! Më pëlqeu të shihja studentët që mendojnë dhe punojnë së bashku në mënyrë kritike.

Unë gjithashtu drejtova një plan mësimi. Ky plan mësimor përfshinte një përmbledhje të OrganWise Guy, një prezantim rreth diabetit dhe një aktivitet argëtues për ngjyrosje! Në të gjitha klasat ku bëra pjesë, ishte veçanërisht e dobishme të shihja eksitimin, interesin dhe njohuritë e shfaqura nga studentët.

Për pjesën më të madhe të kohës sime në bankën e ushqimit, kam punuar gjithashtu me Aemen dhe Alexis, dy nga edukatorët e të ushqyerit në bankën e ushqimit, në Projektin e Dyqanit në Kënd të Departamentit të Ushqimit. Qëllimi i këtij projekti është të krijojë ndërhyrje që dyqanet këndore të zbatojnë për të rritur aksesin në artikuj ushqimorë të shëndetshëm. I ndihmova Aemen dhe Alexis në fazën e vlerësimit të këtij projekti, i cili përfshinte vizitën e disa dyqaneve në qoshe në Galveston County dhe vlerësimin e produkteve të shëndetshme të ofruara në çdo vend. Kemi kërkuar produkte të freskëta, bulmet me pak yndyrë, drithëra, arra me pak natrium dhe ushqime të konservuara, lëngje frutash 100%, patate të skuqura të pjekura dhe më shumë. Gjithashtu vëzhguam shtrirjen e dyqanit dhe dukshmërinë e artikujve ushqimorë të shëndetshëm. Ne identifikuam ndryshime të vogla të strukturës dhe shtytje që dyqanet e këndit mund të zbatonin për të bërë një ndryshim të madh në sjelljen blerëse të klientëve të dyqaneve qoshe.

Një tjetër projekt i madh që unë përfundova ishte një Paketë Veglash Ushqimore për Ushtrinë e Shpëtimit. Për këtë projekt kam punuar me Karee, koordinatore për edukimin e të ushqyerit. Karee mbikëqyr Healthy Pantry, një projekt që zhvillon dhe ushqen partneritet midis bankës së ushqimit dhe qilareve lokale të ushqimit. Ushtria e Shpëtimit në Galveston kohët e fundit u bashkua me bankën e ushqimit dhe zhvilloi një qilar ushqimi. Ushtria e Shpëtimit kishte nevojë për burime të edukimit të të ushqyerit, kështu që Karee dhe unë vizituam objektin e tyre dhe vlerësuam nevojat e tyre. Një nga nevojat e tyre më të mëdha ishte materiali ushqimor për të kapërcyer kalimin e klientëve nga të jetuarit në strehë për të lëvizur në banesën e tyre. Prandaj, krijova një Paketë Veglash të Ushqyerjes që përfshinte informacione të përgjithshme ushqimore duke theksuar MyPlate, buxhetimin, sigurinë ushqimore, navigimin në programet e ndihmës qeveritare (duke theksuar SNAP dhe WIC), receta dhe më shumë! Kam krijuar gjithashtu anketa para dhe pas për administrimin e Ushtrisë së Shpëtimit. Anketat para dhe pas do të ndihmojnë në vlerësimin e efektivitetit të Paketës së Instrumenteve të Ushqyerjes.

Pjesa ime e preferuar rreth praktikës në bankën e ushqimit është mundësia e vazhdueshme për të mësuar dhe për të ndikuar pozitivisht në komunitet. Më pëlqeu të punoja me një ekip kaq pasionant, pozitiv dhe inteligjent. Unë jam shumë mirënjohës për kohën që kalova duke praktikuar në Bankën Ushqimore të Qarkut Galveston! Jam i emocionuar të shoh që ekipi vazhdon të bëjë ndryshime pozitive në komunitet dhe mezi pres të kthehem vullnetar!

Kjo do të mbyllet brenda 20 sekonda