Paspamja është 20/20

Paspamja është 20/20

Julie Morreale
Koordinatori i Zhvillimit

Mendimi i shkurtër është 20/20, mbetet edhe më i vërtetë pas vitit të kaluar që kemi provuar të gjithë. Çfarë do të kishit bërë ndryshe nëse do të kishit parashikuar këtë vit të kaluar? Ndoshta vizitonte familjen më shpesh, bënte një udhëtim në rrugë, ose kursente para.

Ky vit i kaluar kapi shumë liri që ne i morëm të mirëqena, së bashku me krijimin e sfidave të reja për kaq shumë, por gjithashtu solli dhembshuri për të tjerët përtej parashikimeve të askujt. Banka e Ushqimit Galveston County vazhdimisht përpiqet të përmbushë misionin e saj "për të udhëhequr luftën për t'i dhënë fund urisë në Galveston County", e cila u përball me shumë sfida gjatë vitit të kaluar për shkak të pandemisë. Edhe me ato sfida, ne shpërndamë 8.5 milion paund ushqim dhe produkt ushqyes në vitin 2020. Para këtij viti, mbi 56,000 banorë të Qarkut Galveston ishin në rrezik të pasigurive ushqimore. Për shkak të pengesave të sjella nga pandemia, të tilla si papunësia dhe orët e reduktuara të punës, shkalla e varfërisë në Galveston County është rritur në 13.2%. Fatmirësisht, përmes bashkëpunimit tonë me Feeding America, Feeding Texas, Houston Food Bank, shitës të ndryshëm dhe mbi 80 agjenci partnere të Galveston County, ne ishim në gjendje të plotësonim kërkesat në rritje për shpërndarjen e ushqimit ushqyes për banorët në nevojë. Shërbimet tona përfshijnë shpërndarjen e ushqimit tek të moshuarit dhe personat me aftësi të kufizuara, programet e vaktit të fëmijëve dhe kamionët celularë që shpërndajnë ushqime ushqyese në lagjet anembanë qarkut tonë. Për shkak të të gjitha këtyre përpjekjeve, ne ishim në gjendje të shërbenim 410,896 individë në vitin 2020. Ne vazhdojmë të sigurojmë që vendet e ushqimit të jenë të lehta për t'u gjetur me një hartë interaktive në faqen tonë të internetit nën skedën "Gjeni Ndihmën". Ne gjithashtu përdorim platformat e mediave sociale për të komunikuar azhurnimet dhe ndryshimet në minutë.

Vullnetarët janë një pjesë jetike e operacionit tonë nga klasifikimi i produkteve të dhuruara, ndërtimi i kutive të ushqimit për të moshuarit dhe programet e fëmijëve, shpërndarja e ushqimit në vende të lëvizshme dhe më shumë. Mbështetja e shtuar nga komuniteti ka qenë mbizotëruese me mbi 64,000 orë vullnetare të kaluara me agjencitë tona në zonën e Qarkut Galveston. Ne kemi pasur shumë kisha, shkolla dhe organizata private që kërkojnë ndihmë për të ofruar faqet e tyre për shpërndarjen e ushqimit celular. Ne gjithashtu kemi qenë të bekuar me banorët që kanë përkushtuar kohën dhe përpjekjet e tyre duke pritur ushqime dhe fonde për ne. I gjithë suksesi ynë i atribuohet mbështetjes së vazhdueshme të komunitetit që marrim çdo ditë.

Ne reflektojmë për këtë vit të kaluar me vlerësim për të gjithë ata që ishin në gjendje të ndajnë pak nga vetja e tyre. Mendimi i shkurtër është 20/20, por e ardhmja jonë është tani dhe uria e mbyllur është diçka që nuk qëndron pas nesh. Ju lutemi merrni parasysh t'i jepni fqinjit tuaj një të ardhme të shëndetshme. Ne ende kemi nevojë për vullnetarë, grupe ushqimore, avokatë dhe donatorë. Vizitoni faqen tonë të internetit, www.galvestoncountyfoodbank.org, për të mësuar më shumë.

A do të na ndihmoni të drejtojmë luftën kundër urisë? 

Kjo do të mbyllet brenda 20 sekonda