Këndi i Pam: Lëkurë limoni

Këndi i Pam: Lëkurë limoni

Epo, kthehu përsëri për t'ju dhënë më shumë këshilla, truket dhe ndoshta disa receta për t'ju ndihmuar në këtë rrugë nganjëherë konfuze. Plani im kishte qenë të shkoja javë pas jave nga ato që mora dhe më pas kuptova se mund të mos shkonim në të njëjtën ditë në bankën e ushqimit ose në një nga faqet celulare, kështu që ekzistonte mundësia që të mos merrnim të njëjtat artikuj. Pra, këshillat e mia mund të mos jenë pak të dobishme atë javë. Pra, qëllimi im ka ndryshuar paksa, dhe unë do të mbuloj artikujt jo ditë apo javë.

Pra, nëse kujtesa më shërben siç duhet, e lashë me limon. Javën e kaluar përfundova me 2 qese të mëdha me limon. Unë as nuk kam një supozim për peshën. Fillimisht mblodha disa për t'i ndarë me fqinjët, por kishte mbetur diçka që dukej si një ton. Ka disa opsione për të kursyer limon, disa që nuk do të filloj t'i shpjegoj sepse nuk kam filluar t'i provoj vetë.

Ka pjesë të limonit që janë të përdorshme lëngu, lëkura, farat dhe mbetjet pas kësaj mund të kombinohen me uthull për pastrim.

Në këtë rast nxora versionin elektrik të shtrydhësit të thjeshtë. Mendoj se i përpunova ato limona në disa orë. Lëngu u vendos në kontejnerë të ripërdorur, unë preferoj t'i vendos gjërat në kontejnerë 4–26 ons që porosita nga Amazon, por po mbaroja. Më së miri do të ishte të vendosnin në tabaka akulli dhe pasi të jenë ngrirë, hidheni në një qese të tipit me zinxhir dhe lini në frigorifer. Është një sasi më e menaxhueshme në këtë mënyrë, por unë planifikoj të bëj byrekë dhe ëmbëlsira me të, kështu që pjesët më të mëdha janë të mira.

Përdorimi i radhës ndoshta duhet të ishte folur përpara lëngimit. Lëkura e cila vjen nga lëkura e jashtme e limonit mund të ruhet duke përdorur një rende ose një grilë që ju lejon të merrni rripa të hollë lëkure për t'i përdorur për pjekje dhe në pije, ato që unë do t'i ngrija në pak ujë për të mos ndryshuar. ngjyrat në frigorifer.

E gjithë kjo mund të aplikohet edhe për portokallet dhe limonet.

Shihemi herën tjetër, Pam