Këndi i Pam: Si të zgjerohet përdorimi i ushqimit të marrë nga GCFB

Këndi i Pam: Si të zgjerohet përdorimi i ushqimit të marrë nga GCFB

Hi atje.

Unë jam një gjyshe 65 vjeçe. I martuar diku në jug të 45 viteve. Rritja dhe ushqyerja në pjesën më të madhe të tre nipërve.

Unë nuk e konsideroj veten ekspert për asgjë, por kam shumë përvojë në gatim dhe ia dalim. Më është dashur të përdor Bankën e Ushqimit gjatë 20 viteve të fundit nga sa dëshiroj të pranoj. Megjithatë, fakti mbetet, disa prej nesh duhet ta bëjnë.

Shpresa ime është të ndaj me të tjerët se si të zgjerohet përdorimi i ushqimit të marrë nga Banka e Ushqimit.

Një gjë për t'u mbajtur mend është se Banka e Ushqimit punon për donacione ... jo shumë paralajmërime se çfarë do të marrin ose kur do të shpërndahen. Kështu që unë kam zbuluar mënyra për ta bërë udhëtimin tim me burime ushqimore më pak të mbushura me gropa.

Mësimi 1: Konservimi, ngrirja, dehidratimi janë mënyrat e mia të përdorimit për të ruajtur ushqimin. Jo, jo të gjithë kanë ose janë në gjendje të marrin mjetet ose mjetet e nevojshme për këto procese, por ato ndihmojnë jashtëzakonisht shumë. Unë do të rekomandoja të filloni duke i kthyer qindarkat. Shikim për shitje dhe dhurata. Dehidratuesit janë mjaft të lirë për përdorim të dorës së dytë në Facebook. Këshillë: Mundohuni të merrni një të tillë me kohëmatës në mënyrë që të mos kaloni gjithë ditën duke rrotulluar tabaka.

Unë besoj se arsyeja pse bëj kaq mirë ushqimet nga ushqimi i Bankës Ushqimore është sepse i përdor këto metoda përpunimi për të kursyer nga një disbursim i shpërndarjes së ushqimit në tjetrin.

Shembull: Kohët e fundit kam marrë një banesë të tërë me speca jalapeno. Jo shumë njerëz do të dinin se si t'i përdorin ato. Pra, çfarë bëni me ta? Në këtë rast nuk isha gati t'i konservoja. Frigoriferi im ishte shumë i mbushur për t'i ruajtur në të gjithë formën e tyre. Kështu që unë i gatuaj ato! Kjo përfshinte pastrimin e tyre. Hedhja e të këqijave. (Po, ka raste kur gjërat nuk janë aq të freskëta sa dyqani. Është e gjitha një pjesë e kësaj rruge në të cilën jemi.) Prerja e kërcellit, prerja në feta dhe hedhja e tyre në një tenxhere.., fara, membranat dhe të gjitha.

Ishin aq shumë sa kapaku nuk i rrinte. Thjesht e hodha me petë sipër dhe e vendosa të gatuhej. Edhe pse u ndjeva më mirë mbrëmjen tjetër, ende nuk isha gati për konservimin. Në vend të kësaj, kalova përzierjen e tenxhereve përmes blenderit. Kujdes: MOS merrni frymë thellë kur e hapni, përndryshe do të pendoheni! Tani, vendoseni në enë ngrirëse dhe futini në frigorifer.

Në familjen time, ne duam pikante, kështu që do të ketë më shumë përdorime për këtë më vonë.

Shpresoj se kjo ishte e dobishme. Ju lutemi bashkohuni me mua së shpejti për sugjerime mbi ruajtjen e limonëve të freskët, spinaqit dhe bukës njëditore.

Faleminderit për leximin,
Pam