Banka Ushqimore e Qarkut Galveston merr 50,000 dollarë nga Fondacioni Morgan Stanley për të rritur zgjedhjet e ushqimit për familjet

Banka Ushqimore e Qarkut Galveston merr 50,000 dollarë nga Fondacioni Morgan Stanley për të rritur zgjedhjet e ushqimit për familjet

Texas City, TX - 17 maj 2022 - Banka Ushqimore e Qarkut Galveston njoftoi sot se mori një grant prej 50,000 dollarësh nga Fondacioni Morgan Stanley për të zgjeruar zgjedhjet e ushqimit. Kjo qasje u ofron familjeve, fëmijëve dhe komuniteteve me ngjyrë në Qarkun Galveston një zgjedhje më të madhe midis ushqimeve ose kutive ushqimore të disponueshme në agjencitë partnere të Galveston County Food Bank ose faqet e programit, duke ofruar opsione të shëndetshme dhe duke siguruar akses në ushqime të përafruara me preferencat dhe kërkesat dietike. Tani në vitin e tij të dytë, ky grant kombëtar është i fokusuar në rritjen e aksesit në një shumëllojshmëri ushqimesh ushqyese duke adresuar barrierat me të cilat përballen familjet në komunitetet e tyre dhe duke rritur përvojën e tyre përmes zgjedhjes. Fondet do të ofrojnë një mundësi unike për Bankën Ushqimore të Qarkut Galveston për të eksploruar zgjedhje në rritje në modelet e shpërndarjes së ushqimit në Qarkun Galveston duke ruajtur protokollet e shëndetit dhe sigurisë COVID-19.

Që nga fillimi i pandemisë, pasiguria ushqimore ka prekur ndjeshëm familjet me fëmijë, veçanërisht ato në komunitetet rurale dhe komunitetet me ngjyrë. Një në 6 persona, duke përfshirë 1 në 5 fëmijë, përballet me urinë në qarkun Galveston. Banka Ushqimore e Qarkut Galveston, anëtare e Feeding America® rrjeti, është një nga bankat ushqimore me 200 anëtarë që merr këtë financim nga Fondacioni Morgan Stanley. Parashikohet që ky grant do t'i mundësojë Bankës Ushqimore të Qarkut Galveston të ndihmojë partnerët e saj në qilar në kalimin në qilarët Choice. Për shkak të Covid 19, qilarët e zonës modifikuan shërbimet e tyre të shpërndarjes vetëm me makinë, duke ndërprerë përpjekjet e mëparshme të Bankës së Ushqimit për të ndihmuar agjencitë partnere në krijimin e qilareve me blerje në vend dhe përzgjedhje të klientëve.

"Një program i qilarit Choice ofron jo vetëm një përvojë dinjitoze të ndihmës ushqimore për fqinjët tanë në nevojë, por programi ndihmon në reduktimin e mbetjeve ushqimore në shtëpitë e klientëve," tha Karee Freeman, Koordinatore e Edukimit për Ushqimin për Bankën e Ushqimit. “Klientët zgjedhin atë që dinë se do të hahet. Kjo metodë e shpërndarjes së ushqimit gjithashtu lehtëson aksesin në ushqime që plotësojnë kufizimet dietike dhe ndjeshmërinë kulturore.”

Jo të gjitha qilarët kanë hapësirën dhe aftësinë për t'u kthyer në një model Choice. Ekipi i Ushqimit të Bankës së Ushqimit ofron opsione për shpërndarjen e ushqimeve më të shëndetshme duke filluar me përzgjedhjen e produkteve kur mbushen raftet e qilarit dhe duke nxitur klientët drejt produkteve të pasura me lëndë ushqyese.

"Një dietë e mbushur me fruta dhe perime është një domosdoshmëri," vazhdon Freeman. “Por është gjithashtu e rëndësishme të tregohet se si të përgatiten prodhime që ndoshta më të zakonshme për një kulturë specifike. Ne jemi shumë mirënjohës për Fondacionin Morgan Stanley për sigurimin e fondeve për të thyer barrierat dhe për t'u ofruar fqinjëve tanë mundësinë për të zgjedhur ushqimin që i përshtatet më mirë nevojave të tyre.

 Feeding America do të mbështesë bankat anëtare të ushqimit në identifikimin e mënyrave të përshtatshme për të angazhuar fqinjët që përjetojnë pasiguri ushqimore gjatë zgjerimit të zgjedhjeve ushqimore. Përveç kësaj, organizata do të angazhohet në një proces vlerësimi formal për të kuptuar më mirë sesi rritja e zgjedhjes ndikon tek fëmijët dhe familjet e tyre.

"Fondacioni Morgan Stanley është përkushtuar për më shumë se gjysmë shekulli për të siguruar që fëmijët të kenë një fillim të shëndetshëm të jetës dhe ne jemi krenarë që mbështesim rrjetin Feeding America për t'u ofruar zgjedhje të shtuara familjeve që përjetojnë pasiguri ushqimore," tha Joan Steinberg, Menaxher. Drejtor, Drejtor Global i Filantropisë në Morgan Stanley. “Miliona njerëz përjetojnë pasiguri ushqimore në Shtetet e Bashkuara, e cila është përkeqësuar vetëm nga pandemia, dhe ne jemi të kënaqur që punojmë me Feeding America për të ndihmuar në luftimin e urisë dhe për të mbështetur fëmijët dhe familjet në mënyra inovative.”

Morgan Stanley ka një angazhim të gjatë për të ndihmuar komunitetet që përballen me urinë dhe ka ofruar më shumë se 41.7 milionë dollarë gjatë dekadës së fundit për Feeding America, për të mbështetur programet e lehtësimit të urisë që ofrojnë ndihmë ushqimore dhe vakte të shëndetshme për fëmijët dhe familjet në të gjithë vendin.

Për të mësuar më shumë se si mund t'i bashkoheni luftës për t'i dhënë fund urisë, vizitoni www.galvestoncountyfoodbank.org.

 

# # #

Rreth Bankës Ushqimore të Qarkut Galveston

Banka e Ushqimit e Qarkut Galveston ofron akses të lehtë në ushqimin ushqyes për popullsinë ekonomikisht të pafavorizuar dhe të pashërbyer të Qarkut Galveston përmes një rrjeti organizatash bamirëse pjesëmarrëse, shkollash dhe programesh të menaxhuara nga banka ushqimore të fokusuara në shërbimin e popullatave vulnerabël. Ne gjithashtu u ofrojmë këtyre individëve dhe familjeve burime përtej ushqimit, duke i lidhur ata me agjenci dhe shërbime të tjera që mund të ndihmojnë me nevoja të tilla si kujdesi për fëmijët, vendosja në punë, terapia familjare, kujdesi shëndetësor dhe burime të tjera që mund t'i ndihmojnë ata të rikthehen në këmbë dhe në rrugën drejt rimëkëmbjes dhe/ose vetë-mjaftueshmërisë. Vizitoni www.galvestoncountyfoodbank.org, na gjeni në Facebook, Twitter, Instagram LinkedIn.

 

Rreth Morgan Stanley

Morgan Stanley (NYSE: MS) është një firmë udhëheqëse globale e shërbimeve financiare që ofron një gamë të gjerë shërbimesh bankare investimi, letrash me vlerë, menaxhim të pasurisë dhe menaxhim të investimeve. Me zyra në 41 vende, punonjësit e Firmës u shërbejnë klientëve në mbarë botën duke përfshirë korporatat, qeveritë, institucionet dhe individët. Për më shumë informacion rreth Morgan Stanley, ju lutemi vizitoni www.morganstanley.com

 

Rreth Feeding America

Feeding America® është organizata më e madhe për lehtësimin e urisë në Shtetet e Bashkuara. Nëpërmjet një rrjeti prej më shumë se 200 bankash ushqimore, 21 shoqatash të bankave ushqimore në mbarë vendin dhe mbi 60,000 agjencive partnere, depove ushqimore dhe programeve të vakteve, ne ndihmuam në sigurimin e 6.6 miliardë vakte për dhjetëra milionë njerëz në nevojë vitin e kaluar. Feeding America mbështet gjithashtu programe që parandalojnë humbjen e ushqimit dhe përmirësojnë sigurinë ushqimore mes njerëzve të cilëve u shërbejmë; sjell vëmendjen për barrierat sociale dhe sistematike që kontribuojnë në pasigurinë ushqimore në vendin tonë; dhe mbron legjislacionin që i mbron njerëzit nga uria. Vizitoni www.feedingamerica.org, na gjeni në Facebook ose na ndiqni në Twitter.