Banka e Ushqimit Galveston County dhe partnerët tanë janë shërbime thelbësore dhe është me rëndësi që ne të mbetemi operacional duke përdorur masat paraprake më të mira të sigurisë në dispozicion. Me këto kohë aktuale, ne e kuptojmë se ekspozimi mund të jetë më shumë 'kur' dhe jo 'nëse', dhe meqenëse jemi një ndërtesë publike do të azhurnojmë këtu sa më shpejt që të dimë se ka pasur ndonjë rast të konfirmuar të njerëzve që kanë qenë në Banka e Ushqimit. Ne duam të jemi sa më transparentë, ndërsa nuk i shtojmë frikë.

Ne do të mbetemi operacional, ndërsa përdorim masat më të mira të sigurisë në dispozicion.

Ne vazhdojmë të jemi vigjilentë në praktikat e sigurisë, duke ndjekur me forcë protokollet e sigurisë dhe pastrimit të CDC.

Masat e sigurisë për vullnetarët, vizitorët dhe stafin:

  • Po ndjekim CDC rekomandoi procedurat e sterilizimit dhe kanë rritur frekuencën e pastrimit dhe dezinfektimit, veçanërisht rreth zonave me trafik të lartë (zona vullnetare, ashensorë, dhoma takimesh, banjo, zona ushqimore).
  • Të gjithë duhet të mbajnë mbulesën e fytyrës kur të hyjnë në hollin e GCFB.
  • Temperaturat po merren në të gjitha hyrjet: stafi, vullnetarët dhe çdo mysafir.
  • Stafit dhe vullnetarëve u kërkohet të mbajnë distancën shoqërore dhe nëse nuk janë në gjendje ata duhet të mbajnë mbulesën e fytyrës. .
  • Vullnetarëve që punojnë në projekte të magazinës u kërkohet të lajnë duart para fillimit të ndërrimit të tyre, gjatë pushimeve, kur ndërrojnë projekte dhe pas ndërrimit të tyre. Dorezat janë gjithashtu në dispozicion për veshin për projektet e magazinës. Ne gjithashtu jemi duke marrë temperatura pas mbërritjes ..
  • Stafi po praktikon metodën 'larë, larë'. Rritja e frekuencës së larjes së duarve. Pastrimi i stacioneve të tyre të punës më shpesh. Temperaturat po merren pas mbërritjes ..
  • Të gjithë vizitorët dhe stafi po demonstrojnë praktika të distancimit shoqëror. P.sh. Vullnetarëve u sugjerohet të punojnë 6 metra larg kur është e mundur dhe të paktën të zgjasin krahët.
  • Inkurajimi i kujtdo që ndihet keq për të qëndruar në shtëpi.

Pastrimi dhe dezinfektimi:
Kur / nëse ndodh një rast i konfirmuar, hapësira ku personi ishte do të pastrohet plotësisht dhe ne jemi duke ndjekur standardet e rekomanduara të CDC për pastrimin dhe dezinfektimin. Njerëzit që kanë takuar nga afër individin do të njoftohen.

Informacion shtese:
Ushqimi nuk dihet se transmeton koronavirusin. Sipas një të fundit deklarata e lëshuar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave, “Ne nuk jemi në dijeni të ndonjë raporti në këtë kohë të sëmundjeve njerëzore që sugjerojnë se COVID-19 mund të transmetohet nga ushqimi ose paketimi i ushqimit."Ashtu si viruset e tjera, është e mundur që virusi që shkakton COVID-19 të mund të mbijetojë në sipërfaqe ose objekte. Për këtë arsye, është thelbësore të ndiqni 4 hapat kryesorë të sigurisë së ushqimit - të pastër, të veçantë, të gatuani dhe të ftoheni.