Sesuai karo peraturan hak-hak sipil Federal lan departemen hak-hak sipil Departemen Pertanian AS (USDA), USDA, Agensi, kantor, lan karyawan, lan institusi sing melu utawa ngatur program USDA dilarang diskriminasi adhedhasar ras, warna, asal nasional, agama, jinis, identitas jender (kalebu ekspresi gender), orientasi seksual, cacat, umur, status perkawinan, kulawarga / status wong tuwa, penghasilan sing dijupuk saka program pitulung umum, kapercayan politik, utawa males utawa males ukum kanggo kegiatan hak sipil sadurunge , ing program utawa kegiatan apa wae sing ditindakake utawa dibiayai dening USDA (ora kabeh basis ditrapake kanggo kabeh program). Obat-obatan lan tenggat wektu pengajuan complaint beda-beda miturut program utawa kedadeyan.

Wong cacat sing mbutuhake cara komunikasi alternatif kanggo informasi program (kayata, Braille, print gedhe, audiotape, American Sign Language, lsp) kudu ngubungi Agensi sing tanggung jawab utawa Pusat TARGET USDA ing (202) 720-2600(swara lan TTY) utawa hubungi USDA liwat Layanan Relay Federal ing (800) 877-8339. Kajaba iku, informasi program bisa uga kasedhiya ing basa liyane kajaba basa Inggris.

Kanggo ngajokake keluhan diskriminasi program, ngrampungake Formulir Keluhan Diskriminasi Program USDA, AD-3027, sing ditemokake online ing https://www.ascr.usda.gov/filing-program-discrimination-complaint-usda-customer.html lan ing kantor USDA utawa nulis surat sing ditujokake menyang USDA lan wenehake ing surat kabeh informasi sing dijaluk ing formulir kasebut. Kanggo njaluk salinan formulir complaint, nelpon (866) 632-9992. Kirimake formulir utawa surat sing wis lengkap menyang USDA kanthi: (1) surat: Departemen Pertanian AS, Kantor Asisten Sekretaris Hak Sipil, 1400 Independence Avenue, SW, Washington, DC 20250-9410; (2) Fax: (202) 690-7442; utawa (3) email: program.intake@usda.gov. ”