Foto saka Koran Post

Sajarah Kita

Pendiri Mark Davis lan Bill Ritter miwiti Gleanings Saka Harvest for Galveston ing taun 2003 minangka organisasi panampa lan distribusi sing operasi saka kantor mburi gereja Galveston Island. Kanthi tujuan jangka panjang kanggo nggawe bank panganan ing saindenging negara, organisasi enom kasebut pindhah operasine ing wulan Juni 2004 menyang fasilitas sing luwih gedhe. Nalika isih ana ing pulau kasebut, lokasi sing anyar ngidini papan kanggo nampa lan nyimpen akeh panganan kaleng, garing, seger lan beku, barang-barang kebersihan pribadi, lan pasokan reresik sing disumbangkan langsung saka pabrikan panganan, pedagang lokal lan individu. Sabanjure, jumlah produk sing bisa diatur kasedhiya kanggo disebarake liwat jaringan organisasi mitra kolaborasi sing ngladeni warga pulau sing gelut karo rasa ora aman panganan.

Panjaluk panganan wiwit diwutahake menyang dharatan, lan dadi nyata manawa sesanti pangadege saya suwe amarga layanan kanthi cepet ngluwihi wates fasilitas pulau kasebut. Nalika organisasi kasebut lagi nindakake tahap awal kanggo golek lokasi sing luwih terpusat kanggo nggampangake distribusi panganan ing saindenging kabupaten, Hurricane Ike nyerang. Sanajan alam kasebut bisa nyebabake wong lan properti, pamulihan saka badai nyedhiyakake akses menyang dolar federal kanggo ngrancang organisasi sing ngladeni warga sing langsung dirusak dening topan kasebut. Iki ngidini organisasi pindhah ing taun 2010 operasional gudang saka pulau kasebut menyang fasilitas sing luwih gedhe lan luwih terpusat ing Kota Texas lan nganggo jeneng Galveston County Food Bank.

Tujuan Organisasi Utama

Ngilangi rasa aman pangan ing Galveston County

Bantuan kanggo nyuda obesitas ing warga sing kurang mampu

Mupangatake peran integral kanggo mbantu warga sing bisa awake dhewe supaya bisa mandhiri

Mupangatake peran integral kanggo mbantu warga sing ora bisa kerja kanthi gaya urip sing sehat lan aman

Layanan lan Prestasi

Liwat jaringan luwih saka 80 agensi kolaborasi, sekolah lan situs host seluler, Galveston County Food Bank nyebarke luwih saka 500,000 pon panganan saben wulan kanggo distribusi liwat kathok, pawon sup, papan perlindungan lan mitra nirlaba liyane sing kerja bareng kanggo ngladeni individu lan kulawarga berjuang karo keluwen. Kajaba iku, organisasi fokus kanggo nyuda rasa lapar ing antarane populasi sing rentan liwat mitra jaringan lan program sing dikelola bank panganan ing ngisor iki:

  • Distribusi panganan seluler nggawa akeh panen anyar liwat trailer traktor seluler menyang lingkungan individu saben minggu, nganti 700 wong saben momotan truk.
  • Homebound Nutritional Outreach nyedhiyakake kothak panganan saben wulan kanggo wong tuwa utawa penyandang cacat sing ora duwe sarana utawa kesehatan kanggo ngunjungi kathok utawa situs seluler.
  • Outreach Nutrisi Anak nyedhiyakake panganan akhir minggu liwat Backpack Budies sajrone taun sekolah lan mingguan Kidz Pacz ing musim panas.